September: Week 2

Dag iedereen,

De eerste volle lesweek in het derde leerjaar zit er reeds op!  En er stond reeds veel op het programma.  Lees je even mee?

- Wiskunde: Tellen tot 100, kennismaken met de honderdtallen tot aan 1000, herhaling van de maal-en deeltafels van 2 en 10, de klok tot op het uur.  Ook leerden we dat 1 km de afstand is van aan de schoolpoort tot aan het laatste huis van de Heikant.

- Spelling: Herhaling van de korte, lange en andere klanken, woorden met een moeilijk kopje of staartje.

- Taal: Kennismaken met het eerste Taalkanjerverhaal, de bedoeling van de schrijver zoeken, het verhaal van de boevendag luidop lezen.  We brachten ook reeds een bezoekje aan onze schoolbib.

- Wero: We leerden met de plattegrond van de klas en de speelplaats werken.  Ook werkten we hard in ons eerste Zonnestraaltje 'Goed begonnen is half gewonnen'.  Daar stelden we samen de klasregels op en herhaalden we de schoolafspraken op de speelplaats. We leerden ook dat voldoende slapen en bewegen heel belangrijk is.

- Muzo: Verjaardagskaarten maken

- Godsdienst: We maakten kennis met het jaarthema 'Vlieg je mee?', schoolviering

Op vrijdagnamiddag keken we naar het toneeltje van het jaarthema 'Wel in je vel met sport en spel'.  Nadien deden we allerlei spelletjes en maakten we een medaille.

ALLERLEI

- De foto's van september vind je HIER

- Op vrijdag 15/9 gaan we zwemmen.  Vergeet zeker de zwemzak niet.

-  Tijdens het eerste trimester worden de maal-en deeltafels opnieuw herhaald.  Wekelijks zal er op donderdag een tafeltoetsje zijn.  Op het paarse blad in de huiswerkmap kan je steeds zien welke tafels er tot dan toe reeds herhaald zijn.   Het is heel belangrijk om deze ook thuis regelmatig te oefenen.

- Indien het niet lukte om naar de infoavond te komen, klik HIER op de link.  Zo kan je alles eens rustig nalezen.

Groetjes,

De juffen



Reacties

Populaire posts van deze blog

September: Week 3

September: Week 1

Oktober: Week 3