November: week 2

 Dag iedereen,

Hieronder vinden jullie een overzicht van wat we de afgelopen week hebben gedaan.

- Wiskunde: we herhaalden de tafels, breuken, optellingen en aftrekkingen tem 100 en tem 1000 en een tiental vermenigvuldigen met een eenheid. We zagen de klok tot op een kwartier. Ook leerden we over snijdende en evenwijdige rechten.

- Taal: we leerden personen te herkennen op basis van een beschrijving. We hebben een verhaal beluisterd en daarbij de gevoelens van de personages herkend en benoemd. We maakten ook een luistertoets en een toets begrijpend lezen. We weten nu ook welke teksten fictie en non-fictie zijn en kunnen gedichten met gevoelens verbinden.

- Spelling: woorden met een lastig kopje of staartje zoals wrat, schreeuwen, straat, markt en erwt kwamen aan bod. Daarnaast leerden we ook woorden met -cht of -gt schrijven.

- Wero: mijn gemeente Zele en uit welke richting waait de wind.

- Godsdienst: het verhaal van "David en Batseba"

- Muzo: ploem, de pluimstaart. We hebben een ritmisch partituur gemaakt met noten en in groep een lied gezongen.


ALLERLEI

- De foto's van de maand november vind je HIER.  De fotolink vind je ook nog terug bij de 'fotopagina' op deze blog. 
Foto's van de namiddaggroepen (groep juf Sabine en meester David/juf Stephanie) kan je ook terugvinden op de blog van L4.

- Enkele belangrijke data:

    - volgende week is het voorleesweek.  Wie graag als (groot)ouder eens in de voormiddag komt voorlezen in de klas, graag een seintje via mail aan de juf.

    - woensdag 22 november: bezoek Zeels museum en het gemeentehuis. 

    - dinsdag 28 november: MOEV-activiteit "Alles met de bal" te Laarne. Hiervoor zijn we nog op  zoek naar vervoer om ons naar Laarne te brengen.

    - dinsdag 28 november: oudercontact voor 3B en woensdag 29 november oudercontact voor 3A 

    - donderdag 23 november doen we fietscontrole. Gelieve met de fiets te komen indien mogelijk. Lukt dit niet dan krijgen de leerlingen de fietscontrolekaart mee naar huis.

    - Er zijn nog steeds kerstrozen te koop. Bestellen kan nog tot en met 26 november.

    - En noteer alvast vrijdag 15 december in jullie agenda want dan organiseert de school een gezellige kerstmarkt van 17.30u tot 21u


Groetjes,

De juffen

Reacties

Populaire posts van deze blog

September: Week 3

September: Week 1

Oktober: Week 3