November: week 3

Dag iedereen,

De voorbije week stond er alweer heel wat op het programma. Benieuwd? Lees maar mee!

- Wiskunde: we maakten toetsen op getallen, breuken en bewerkingen (hoofdrekenen). Ook werd er een kloktoets en een grote toets op de maaltafels gemaakt.

- Taal: we leerden argumenten uit een verhaal te halen en zelf te argumenteren. Ook leerden we gevoelens uit een verhaal te herkennen en gevoelens uit te drukken. Daarnaast leerden we sleutelwoorden in een tekst aan te duiden. 

- Spelling: de leerlingen leerden woorden schrijven -ch of -g achteraan en in het midden en we herhaalden woorden op -cht en -gt en woorden met een bijzondere uitspraak zoals markt, erwt, wrat werden herhaald. 

- Schrift: herhaling van de lettergroep 0, A, Q en de hoofdleters P en B werden ingeoefend.

- Wero: we bezochten het Zeels museum en het gemeentehuis.

- Godsdienst: Jona op de vlucht voor God.

- Muzo: we leerden het lied: Ungala Wé

Deze week was het ook voorleesweek en lazen we voor uit "Er was misschien eens". Dit zijn leuke verhalen die waar of onwaar kunnen zijn. Ook uit "Meester Kikker" werd voorgelezen.

Er was ook fietscontrole. De leerlingen die niet met de fiets waren, hebben een fietscontrolekaart meegekregen naar huis. 

ALLERLEI

- De foto's van de maand november vind je HIER.  De fotolink vind je ook nog terug bij de 'fotopagina' op deze blog. 

Foto's van de namiddaggroepen (groep juf Sabine en meester David/juf Stephanie) kan je ook terugvinden op de blog van L4.

- Enkele belangrijke data:

    - dinsdag 28 november: MOEV-activiteit "Alles met de bal" te Laarne. We vertrekken reeds om 12u, maar de warme maaltijd kan wel doorgaan.

    - dinsdag 28 november: oudercontact voor 3B en woensdag 29 november oudercontact voor 3A 

    - donderdag 30 november krijgen we een beloning voor "operatie proper". De kinderen worden verwend met verse soep. Gelieve een (soep)beker mee te brengen.

    - Er zijn nog steeds kerstrozen te koop. Bestellen kan nog tot en met 26 november.

    - En wellicht staat vrijdag 15 december reeds in jullie agenda want dan organiseert de school een gezellige kerstmarkt van 17.30u tot 21u.

    - Het blijft belangrijk om dagelijks de maal -en deeltafels te oefenen. We herhaalden reeds de tafels van 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 en 10. De leerlingen kunnen oefenen met de tafelkaartjes. Wie graag digitaal oefent, hierbij nog enkele interessante websites:

       - www.tafels-oefenen.nl

       - www.tafelsoefenen.nl

       - www. tafeldiploma.nl

       - www.bolleboos.be

       - www.computermeester.be (derde leerjaar, vermenigvuldigen en delen)

Groetjes,

De juffen

Reacties

Populaire posts van deze blog

September: Week 3

September: Week 1

Oktober: Week 3