December: Week 1

 Dag iedereen,

De voorbije week stond er weer heel wat op het programma.  Lees je even mee?

- Wiskunde: Optellen en aftrekken tot 1000, grote getallen delen, klok inoefenen tot op een kwartier, veelhoeken en niet-veelhoeken

-  Taal: Vervolg van het dagboek schrijven, er stond een toets van begrijpend lezen en taalbeschouwing op de planning en we kregen uitleg over onze spreekopdracht volgende week (prentenverhaal).

- Spelling: We maakten herhalingsles en maakten de thematoets.

- Godsdienst: Adventsopener en maandpuntje jaarthema: Vlieg je mee?

- Frans: We leerden het liedje 'Au clair de la lune' en mochten dit ook mee begleiden met muziekinstrumenten.

- Wero: We maakten kennis met een sprookje uit Vietnam, leerden de geschiedenis van het geld.  Ook leerden we over de stamboom van Eva en onze koninklijke familie.

- Op dinsdag kregen we groot bezoek van de Sint en zijn pieten.  Hij bracht heel wat leuke dingen die we in de namiddag mochten uittesten.

ALLERLEI

- De foto's van de maand december vind je HIER.

- In 3 A was fotograaf Naut aan het werk.  De foto's vind je HIER.

- De spreekopdracht en schrijfopdracht van het prentenverhaal moet klaar zijn tegen donderdag 14 december.  Het is de bedoeling dat de kinderen het verhaal kunnen vertellen aan de hand van de prenten door zo weinig mogelijk naar de tekst te kijken.

- Deze week zijn we tijdens wero gestart met het thema 'mijn stamboom'.  Graag zouden we binnenkort de kinderen hun eigen stamboom laten samenstellen.  Graag de brief invullen tegen  maandag 18 december.  Alvast bedankt!

-  Onze voorraad papieren zakdoekjes in de klas is bijna op.  Indien mogelijk binnenkort nog eens een doos meegeven aub.  Alvast bedankt!

- Voor spelling kan er steeds extra geoefend worden op www.Scoodleplay.be, voor rekenen op bingel.be.  Een aanrader!

- Vrijdag 15 december is het kerstmarkt van 17.30 uur tot 21 uur.  Allen welkom!

- Maandag 18 december gaan we in de namiddag naar een toneelvoorstelling in de Wiek.  Hiervoor zijn we nog op zoek naar vervoer (zie briefje in huiswerkmap).

Groetjes,

De juffen




Reacties

Populaire posts van deze blog

September: Week 3

September: Week 1

Oktober: Week 3