Februari: Week 3

Dag iedereen,

De laatste week van februari zit er op!  Een weekje waarin we hard werkten!

Lees maar mee!

- Taal: Starten van het nieuwe thema 'Daar schuift ze uit', naamgedichten schrijven, vertellen bij een foto, het taalkanjerverhaal beluisteren.  Ook maakten we nog een luistertoets en een toets van begrijpend lezen.

- Spelling: We oefenden verder op verenkelen en verdubbelen.  Ook leerden we de familie van de 'banaanwoorden' kennen.  Dat zijn uitzonderingen op de regel van verdubbelen (bv. banaan, kanon, kabouter,...)

- Wiskunde: We maakten heel wat oefeningen in ons LVS-bundeltje, herhaling van cijferend aftrekken, klok tot op 5 minuten, geldrekenen, schatten, delen van grote getallen via splitsing.

- Wero: Start van het nieuwe zonnestraaltje 'Boodschap begrepen'. Hierin leren we over communiceren, het communicatieschema, verschillende boodschappen,...  In de voormiddag leerden wij tijdens wero over voorrang geven en voorrang krijgen.

- Godsdienst: De Vasten, op weg naar Pasen.

Op vrijdag was het complimentendag.  Hier deden we graag aan mee!

ALLERLEI

- De foto's van februari vind je HIER.

- Op 1 maart start de jeugdboekenmaand.  Dit jaar is het thema 'Sport en spel'.  Ook in de klas zetten we het lezen van boeken extra in de kijker en doen we mee aan de wedstrijd van de jeugdboekenmaand: De grote leestraining!

- Op vrijdag 22/3 wonen we een auteurslezing bij in de bib van Zele.  Hiervoor zijn we op zoek naar vervoer.  Een briefje hierover volgt.

- Deze vrijdag kregen de kinderen een leswijzer voor godsdienst (Thema Mozes) mee.  De toets is op vrijdag 8/3 gepland.  Graag de planning mee opvolgen in het studeerschrift.  Alvast bedankt!

- Binnenkort is er een individueel oudercontact gepland.  Voor 3 A gaat dit door op woensdag 20 maart, voor 3 B op dinsdag 19 maart.  De uitnodiging volgt binnenkort.

Groetjes,

De juffen

Reacties

Populaire posts van deze blog

September: Week 3

September: Week 1

Oktober: Week 3